Külföldi utazásra indulás nélkülözhetetlen előzménye az utasbiztosítás kötése. Egy váratlan baleset vagy betegség – főleg külföldön – igazi rémálommá teheti üdülésünket. A nyugodt pihenéshez, kikapcsolódáshoz ma már hozzátartozik annak biztos tudata, hogy vészhelyzetben is biztosított a segítség. Utasbiztosítás szolgáltatási elemei – többek között – anyagi fedezetet nyújt a sürgős beteg és baleseti ellátások költségeire, enyhíti az útipoggyászokban keletkezett károkat, a világ bármely pontján 24 órás segítségnyújtási szolgálatot biztosít.

Az utasbiztosítási szerződésekben tehát többfajta szolgáltatást kapunk egyszerre, egy csomagban, persze a választott módozattól függően eltérő tartalommal és eltérő limitösszegekkel. Nem elég az utasbiztosítást megkötni, a feltételekre is fontos odafigyelni! Az utasbiztosítás ára a nyújtott szolgáltatásoktól és biztosító társaságtól függően napi néhány száztól néhány ezer forint körüli összegre tehető.

Az utasbiztosítási szerződés egyszeri díjas, a biztosítási díjat azonnal egy összegben kell megfizetni. A biztosító által kiállított kötvény érvényessége az előre meghatározott utazási időtartamhoz igazodik.

Nem köthető biztosítás a külföldön életvitelszerűen élőkre, illetve a külföldön munkát vállalókra. Minden biztosító utasbiztosítási terméke tartalmazza a 24 órás asszisztenciaszolgáltatást, élet-, baleset- és betegségbiztosítási szolgáltatást, továbbá több módozat esetében felelősség-, jogvédelem- és poggyászbiztosítást is.

A legfontosabb részelemnek talán az orvosi költségek megtérítése tekinthető. Ha külföldön járunk, és betegség, vagy baleset miatt orvosi kezelésre szorulunk, a számla végösszege megdöbbentően magas lehet. Ezt az összeget egy jó utasbiztosítás fedezi, anélkül viszont az egész család anyagi helyzetét is tartósan megrendítheti egyetlen ilyen eset.

Egy ember lóg fejjel lefelé egy kötélről a szakadék felett

A sportok és extrém sportok szerelmeseire nem vonatkozik a hagyományos egészségbiztosítás, nekik a speciális csomagok közül érdemes választani, melyek nemcsak az esetleges balesetek esetén alkalmazhatóak, de kiterjednek a speciális sportszerekre és a különleges mentési helyzetekre is.

A segítségnyújtási (asszisztencia-) szolgáltatás lényege, hogy a bajba került ügyfél elsőként a biztosító által megadott – legtöbb esetben magyar nyelvű, éjjel-nappal elérhető – ügyfélszolgálatot hívja fel, mely bajban kötelező is több társaság feltétele szerint. Telefonon kaphatunk felvilágosítást az egészségügyi ellátásunk lehetőségeiről.

Üzletember telefonál miközben egy bőröndöt húz a reptéren

Poggyászbiztosítás tartalmazza a poggyászban eset károk megtérítését, a poggyász eltulajdonításának esetén limitáltan a költségek megtérítését, valamint több módozat esetén a poggyászkésésből adódó költségtérítést.

Fontos tudni, hogy külföldi utak esetében teljes védelmet az európai egészségbiztosítási kártya (eek) csak utasbiztosítással kiegészítve nyújt! Az eek az egészségügyi ellátással közvetlenül összefüggő költségeket fedezi, így nem lehet vele megfizetni olyan kapcsolódó kiadásokat, mint például a betegszállítás költségei, az utastársak és hozzátartozók utazásával kapcsolatos ráfordítások, a poggyászkár. Emellett a külföldön kiemelt jelentőséggel bíró 24 órás telefonos asszisztenciát sem nyújtja a bajba került utasnak. Az utasbiztosítást mind az utazási célpont, mind a tervezett program alapján célszerű „testreszabottan” megkötni. Az orvosi ellátások kapcsán a környező országokban 25-30 millió forintos, távolabbi célpontok esetén 60-75 millió, míg Kanadában vagy az Egyesült Államokban 100 millió forintos térítési limitet igénybe venni. Ahány biztosító, annyi szabályzat. Érdemes ezeket tanulmányozni még az utazás megkezdése előtt!

Segítünk kiválasztani a számtalan ajánlat közül úticélnak, a kiruccanás során tervezett tevékenység, illetve poggyász jellegének és a közlekedés módjának megfelelően a legjobb ajánlatot!

Kérje segítségünket a megfelelő biztosítás kiválasztásához a goldrisk@goldrisk.hu e-mail címen, vagy a kapcsolattartóink közül válasszon képviselőt.